Site-ul se incarca ...
Intr-un mediu placut, asistati de terapeuti dedicati, copiii le sunt invatati sa isi exprime trairi, prin intermediul muzicii. Terapeutii folosesc muzica pentru ca este o forma de stimulare senzoriala, care are efecte asupra psihicului (relaxare, dezvoltarea si imbunatatirea unor abilitati, exprimarea emotiilor si sentimentelor intr-o maniera non-verbala) si starii fizice (recuperare fizica, imbunatatirea miscarii).
Se stie ca legatura care se creeaza intre copii si animale este un lucru firesc si cat se poate de natural. Pentru copiii nostri, animalele sunt adevarate tovarase de joaca, copiii devenind mai deschisi spre comunicare, mult mai atenti, mai conectati, iar nivelul de concentrare mai ridicat, in prezenta acestora. In incinta centrului nostru dispunem de un parc de joaca, unde sunt amenajate si tarcuri pentru animale, acestea fiind: gaste, gaini, iepuri, caine si fazani.
Aceasta terapie este una dintre cele mai importante terapii aplicate in cazul copiilor cu tulburari din spectrul autist. Este terapia care si-a dovedit cel mai bine eficienta in lucrul cu copilul cu tulburari din spectrul autist. Rolul terapiei cognitiv-comportamentale pentru copiii cu tulburari de neurodezvoltare este acela de a-l ajuta pe copil sa modifice acele pattern-uri comportamentale, emotionale sau cognitive care sunt disfunctionale si sa le inlocuiasca cu unele functionale, care sa il ajute sa aiba o dezvoltare psihica armonioasa si echilibrata.
Desen, pictura, modelaj... acestea sunt doar cateva dintre activitatile creative pe care copiii de la centru le intreprind saptamanal. Unde-s multi puterea creste si mancarea cu spor se pregateste. In fiecare zi de miercuri, micutii nostri ne ajuta cu multa rabdare si daruire la pregatirea celor mai gustoase preparate. Bon appétit!
Copilul descopera lumea din jurul lui prin intermediul simturilor. Este modul lui de a invata si de a se dezvolta intelectual si emotional. Din cauza deficientelor, copiii din centrul nostru, nu reussesc sa integreze stimulii senzoriali din exterior. Terapia de integrare senzoriala, este una dintre terapiile care vine in ajutorul copilului „desincronizat” senzorial, ajutandu-l sa integreze corect stimulii din exterior.
Trebuie sa ne mentinem corpul frumos si sanatos! Asa ca facem miscare si recuperare cu ai nostri copii, zi de zi. Masaj, sunet, culoare, revigorare si energizare. Cam aceasta ar fi descrierea atmosferei din sala de masaj. Masajul pune in functiune circulatia sangelui, contribuie la tonifierea musculaturii si il ajuta pe copil sa se dezvolte armonios din punct de vedere fizic si psihic
Activitati in gradina noastra Avem o gradina frumoasa, cu multi pomi fructiferi si multe flori. Aceasta "gazduieste" si un frumos parc, in care ne distram zi de zi